Presidentvalget i USA: Vinner Trump D.

NObookmaker
juli 21, 2024
17 Visninger

Vårt valg: Presidentvalget i USA: Vinner Trump D.

05.11.2024 07:00

Årets amerikanske presidentvalget lover som vanlig en anspent og balansert politisk kamp mellom republikanere og demokrater, der også et partiløst medlem av den berømte Kennedy-familien gjerne vil blande seg inn. Det nye statsoverhodet forventes å bli kunngjort i begynnelsen av november.

Valg i USA – kan Kennedy lykkes?

Robert F. Kennedy jr. er absolutt et interessant navn med tanke på amerikansk politisk historie. Kennedy-familien har hatt viktige politiske posisjoner i landet siden 1800-tallet, noe som er en spennende historie som mange hører den dag i dag. I tillegg kan Kennedy jr. ha et interessant velgerpotensial, ettersom det ikke bare er innenfor Demokratenes og Republikanernes rekker at noen av deres egne kandidater er uakseptable. Men det ser mer ut som en kamp mellom politiske matadorer mellom presidenten og eks-presidenten.

Presidentvalget – vil Biden forsvare seieren?

Det amerikanske presidentskapet vil uansett bli forsvart Joe Biden. Scranton-mannen er nå 81 år gammel, og hans alder og helse er et klart handikap for mange politikere og velgere. Og så er det de usikre sakene – Midtøsten og økonomien. Ikke minst krigene i Ukraina og Israel, og ikke minst de astronomiske utgiftene til bistand til allierte. Også på hjemmebane er det tunge temaer som migrasjon eller narkotikaproblematikken, der ikke mye er blitt bedre. Misnøyen med Biden-administrasjonen gjenspeiles derfor allerede i vippestatene, som har på Amerikanske valg stor innvirkning.

Situasjonen i de amerikanske svingstatene

Ved forrige valg hadde vippestatene overtaket Joe Bidenmen leder nå i seks av syv Trump, i Wisconsin Det er uavgjort så langt. V Nevada eller Nord-Carolina potensielle kunder Trump selv med syv prosentpoeng eller mer, noe som ville være vanskelig å ta igjen. I andre vippestater som har ligget i den ene eller andre retningen gjennom årene (Giorgia, Arizona, Michigan, Pennsylvania) ligger det innenfor tre prosent, noe som kan betraktes som en avstemming innenfor den statistiske feilmarginen. Biden mister særlig yngre velgere, der han sist hadde mer støtte, og også det arabiske samfunnet.

USA-valget 2024 – kommer Trump tilbake til Det hvite hus?

Donald Trump er tvert imot «on a roll», selv om det fortsatt er skittentøy i det offentlige rom, i form av overfall på Capitol eller sex med en kvinnelig følgesvenn, men den tidligere presidenten er vant til slike saker, og de plager ham ikke så mye. Dette kan selvfølgelig endre seg hvis retten bestemmer seg, men det er tvilsomt om rettsvesenet vil tillate seg å påvirke fordelingen av de nåværende kreftene relativt kort tid (seks måneder) før valget.

Trump er heller ikke en av de unge mennene, men talen hans er litt mer rovdyraktig og kan vekke mer følelser. Helsen hans ser også litt bedre ut enn Bidens, noe som kan være et delvis signal til tidlige velgere. Et delvis hint vil være de jevnaldrende debattene, som starter i slutten av juni.

Valg i USA – flere presidentkandidater?

Sjansene for at de andre kandidatene skal innta Det hvite hus er relativt små, selv om navn som Michelle Obama og Kamala Harris er godt kjent i USA.

Hva du kan satse på:

Tandem som mest sannsynlig vil kjempe om presidentvervet i USA igjen Biden – Trumpmen den sittende statslederen har ikke utnyttet tiden sin ideelt, noe som gjenspeiles i meningsmålingene. Både amerikanske medier og tsjekkiske tippere er så langt svakt tilhengere av en retur Donald Trump til å lede verdens supermakt nummer én.

Tillit:

6/10

Anbefalt bookmaker for dette spillet:

22BETSpill på 22bet med en 100% bonus på ditt første innskudd!
Forfatter NObookmaker