Nederland – England: begge lag fortsetter å score mål/UN

juli 8, 2024
14 Visninger

Vår spådom: Nederland – England: hvert lag scorer flere mål/UN

10.07.2024 21:00

England er i semifinalen for tredje gang på de fire siste store turneringene, men det er slutten på listen over positive ting fra årets EM. Albion og spesielt trener Gareth Southgate må tåle kritikk for svake prestasjoner, og bare tittelen kan redde dem. I semifinalen møter de de offensivt innstilte nederlenderne, som tok seg videre til semifinalen i EM til tross for et (under) gjennomsnittlig forsvar.

Engelskmennene er et lignende tilfelle som Frankrike, men i motsetning til Frankrike vil de av og til vise glimt av sitt enorme potensial. Men de kom bare ut av det grå når det virkelig gjaldt, og bare i en kort periode. I åttendedelsfinalen mot Slovakia (2-1 pp) avverget de eliminering ved å saksesparkere Bellingham i siste minutt av overtiden, og i kvartfinalen mot Sveits (1-1, 5-3 etter straffesparkkonkurranse) skrudde de opp giret da de scoret i det 75. minutt og Saka utlignet fem minutter senere.

Ellers en dårlig prestasjon fra turneringens dyreste lag. Southgate klarer ikke å sette sammen et brukbart lag av spillere som briljerer i de beste klubbene i verden, og de spiller langt under sine evner. Foden er en skygge av Premier Leagues beste spiller, Kane er mer gyldig i sitt eget forsvar, Bellingham slapp unna straff for en uanstendig gest for å feire et mål mot Slovakia. I sum gjorde England langt mindre enn forventet i Tyskland. Paradoksalt nok kan det imidlertid være nok for finalen, med Nederland som en spillbar motstander for Albion.

Oranjes har scoret ni mål i mesterskapet, to mot Polen (2-1) og tre i åttendedelsfinalen mot et middelmådig Romania (3-0), som bare det å komme seg videre fra gruppen var en stor prestasjon for dem. Deretter ble de sendt videre til semifinalen av patriarken Müldüra, og kampen mot Tyrkia (2-1) avslørte deres svakheter i forsvaret. De slapp igjen inn mål etter en corner, et evig problem for dem, og motsto presset med stor flaks til slutt, mens tyrkerne fikk altfor enkle sjanser. Nederlenderne har mer styrke i det offensive, og spesielt Gakpa er i strålende form i turneringen, med tre scoringer og medvirket også til kvalifiseringsmålet til semifinalen. Den store faren kommer fra jokeren Weghorst.

Hva du kan satse på:

England er papirfavoritt i denne kampen, men de vant den første kampen mot Serbia først etter 90 minutter. Uansett kan du spille på at begge lag scorer, noe som har skjedd i fem av de seks siste kampene.