Lille – Lens: Uavgjort med dobbel sjanse

mars 28, 2024
26 Visninger

Vårt valg: Lille – Lens: Uavgjort med dobbel sjanse

29.03.2024 21:00

Den tjuesyvende runden av Ligue 1, etter den siste landslagspausen før EM i Tyskland i juni, rammes inn av to store hovedoppgjør. Den første finner sted i Nord-Frankrike, der vi får se det tradisjonelle «Derby du Nord» mellom Lille og Lens. Den første kampen i år endte uavgjort 1-1. Hvilket lag vil være mest fornøyd denne gangen og komme nærmere de ettertraktede Champions League-plassene?

For to uker siden spilte Lille en veldig god kamp på banen til Brest, som ligger på andreplass. En rekke sjanser ble imidlertid omsatt av trener Paul Fonsecas mannskap til kun ett mål, scoret av ingen ringere enn Jonathan David, for hvem det var hans 80. konkurransemål i de rødhvite fargene til den nordfranske klubben. Lille utlignet imidlertid ti minutter før slutt, og for sjuende gang denne sesongen måtte Lille reise hjem fra en bortekamp med bare ett poeng etter 1-1. Fredag vender «hundene» tilbake til sin kjære hjemmebane, der de sist tapte i slutten av september, og siden den gang har de gått ubeseiret gjennom tretten kamper i alle turneringer (9-4-0), og har holdt nullen åtte ganger!

Etter å ha slått Brest 1-0 på hjemmebane i en viktig kamp, klarte ikke Lens å vinne sin neste hjemmekamp bare en uke senere, da de tapte 1-3 for Nice. «Sang et Or» ble senket av de tragiske individuelle feilene som ble gjort av forsvarsspillerne (Medina, Mendy og Khusanov), noe som ikke bare avgjorde det nevnte nederlaget, men også fallet til sjetteplass, der Lens er i hælene på Marseille, Rennes og Reims. Trener Franck Haises lag kommer dermed definitivt ikke til å reise til feltet til en veldig ubehagelig regional rival, spesielt med tanke på de ti siste kampene som er spilt i Lille, der Lens tapte åtte ganger (1-1-8).

Hva skal jeg satse på?

Lille regnes som en legitim favoritt med tanke på de siste resultatene og den svært gode hjemmestatistikken. Kampene rett etter landslagspausen, når lagene stort sett ikke har vært sammen, pleier imidlertid å være vanskelige på mange måter, så jeg velger et spill på uavgjort i pausen eller mot slutten av kampen. De to siste kampene som ble spilt mellom dem det siste kalenderåret endte 1-1, og et slikt resultat ville ikke være overraskende i fredagens oppgjør. Det er også ganske sannsynlig at hjemmelaget utligner til pause etter sidebyttet i deres favør.