Kroatia – Albania: Vinner Kroatia/mindre enn 3,5 mål i kampen

juni 18, 2024
22 Visninger

Vårt tips: Kroatia – Albania: Vinner Kroatia/mindre enn 3,5 mål i kampen

19.06.2024 15:00

Den andre spillerunden i hovedgruppene starter med et Balkan-derby mellom to lag som tapte sine åpningskamper i mesterskapet.

Kroatia kom til EM med en opptur etter seieren i Portugal, men de fikk en lærepenge i produktivitet av Spania. Målt etter forventede mål vant xG til og med knepent, bare resultatet ble klare 0-3. Alle målene falt før pause, i andre omgang sparte trener Zlatko Dalic sine bærebjelker, anført av Modric, og laget hans ga til og med bort et straffespark på slutten. Men nøkkelen til kampen var de tapte mulighetene umiddelbart etter Spanias to første mål i det 29. og 32. minutt. Vatreni hadde oftere kontroll på ballen mot Spania, og deres dominans i spillet kommer til å bli enda tydeligere i duellen med Albania.

Vinneren av den tsjekkiske kvalifiseringsgruppen kommer ut av den defensive blokken, og i duellen med Italia holdt de bare ballen 34% av tiden. Etter bare 23 sekunder kom Bajrami gjennom og ble smurt på mål av et dårlig frispark fra Di Marco, men tidenes raskeste EM-mål var Albanias eneste positive i en kamp som gruppens underdogs til slutt tapte 1-2. Det viser at når et lag taper, har det ikke kvalitet nok til å spille ut en motstander av Italias kaliber og sette dem under press.

Begge trenerne kommer til å gjøre endringer i lagoppstillingen. Dalic vil trolig bringe tilbake Guardiola fra venstre side av forsvaret som stopper i stedet for Pongracic, som ikke spilte bra mot Spania, samt Brozovic på midtbanen, der Pashalic kan få sjansen fra start i stedet. Albania har et problem på høyresiden, der Asani, som scoret vinnermålene i hjemmekampene mot Polen og Tsjekkia, er skadet.

Hva du kan satse på:

For begge lagene er den aller første kampen avgjørende; et tap vil sannsynligvis bety slutten på turneringen. Erfaring fra store turneringer og kvalitet taler for kroatene, som må være tålmodige for å erobre den albanske forsvarsmuren. Ett, kanskje to mål kan imidlertid være nok til å vinne kampen for dem.