Polen – Latvia: Latvia og mindre enn 6,5 mål

mai 11, 2024
22 Visninger

Vår spådom: Polen – Latvia: Latvia og mindre enn 6,5 mål

11.05.2024 16:20

Fjorårets overraskende bronsemedaljevinnere Latvia og nykommeren i elitegruppen Polen møtes i gruppe B i den andre omgangen på lørdag.

For Polen er det klare målet å redde seg, noe de sannsynligvis kommer til å kjempe mot Frankrike og Kasakhstan om. Det kan bare overraske i et sammenstøt med Latvia. Resultatene fra de innledende kampene tyder på det. I midten av april spilte polakkene et seirende dobbeltoppgjør mot Ungarn (5:2 og 6:2), laget som deretter vant opprykk til divisjon IA og vil spille blant eliten igjen neste år.

I andre tilfeller var det ikke så strålende. Polen tapte 0:2 og 1:3 mot Slovenia, 1:3 og 1:2 etter straffesparkkonkurranse mot Storbritannia, 1:6 mot Slovakia og tirsdag 1:3 mot Danmark. I elitestallen er Pawel Zygmunt, en spiss fra Litvínov, godt kjent for tsjekkiske fans. Nominasjonen inkluderer også spissen Kamil Walega fra Trinec, som har tilbrakt mesteparten av sesongen i partnerklubben Frýdek-Místek. Olomoucs Aron Chmielewski var også involvert i forberedelsene, men til mange polske fans’ overraskelse kom han ikke med på listen.

Latvia går inn i kampen som klar favoritt. Sist gang de skjøt mot Norge, som de knuste uventet glatt 8:0. Det er bare en dag etter å ha spilt uavgjort 0-0 og deretter tapt i det første minuttet av ekstraomgangene. To ganger har latvierne slått Østerrike 3:2 etter straffesparkkonkurranse. De tapte også mot Finland én gang etter ordinær tid og én gang etter ekstraomganger. De hadde et langt mindre vellykket dobbeltoppgjør mot Sveits i slutten av april (tap 1:5 og 0:4).

Sytten spillere fra fjorårets bronsemedaljevinnende lag er med i den latviske nominasjonen, inkludert fem spillere fra den tsjekkiske toppkonkurransen. For eksempel vil brødreparet Vítkovic Roberts og Rihards Bukarts spille på hjemmebane. Columbus-keeper Elvis Merzlikins, en NHL-import, skal forsvare målet.

Hva du kan satse på:

Latvia vil gå for den «obligatoriske» seieren mot Polen. Nykommeren vil satse på forsvar fra første minutt, mens latvierne også har rykte på seg for å være det mest defensive laget. Det første målet kan ta litt tid å komme, men det er ingen dramatikk. Vi anbefaler en kombinasjon med et tips på maks 6 mål.